Johannas videohörna

Senaste recensionen! De från tidigare avsnitt kommer inom kort…

Titel: Stone (1974)

Handling: MC-gänget Gravediggers medlemmar blir mördade en efter en. Polisen Stone får tillåtelse av gänget att låtsas vara en medlem medan han undersöker vem som ligger bakom morden. Under utredningen börjar han identifiera sig med gängledaren och medlemmarna och i slutänden måste han välja mellan sitt jobb och Gravediggers.

Recension:

Jag gillade den här filmen! Den var ganska stereotypisk i sin ”outlaw biker gang-tolkning” genom sina droger, alkohol, nakenhet och de många barslagsmålen men jag tyckte ändå att det var en underhållande film som aldrig blev seg eller tråkig.

Den hade några flummig stunder, men tyckte filmen i sin helhet var begriplig vilket inte alltid är en självklarhet i bikerfilmer. Det fanns många roliga detaljer, t.ex. att alla i Gravediggers körde färgglada motorcyklar av märket Kawasaki.

Karaktärerna var också ganska kul. En extra stor eloge för karaktären Dr Death som var ett riktigt original. Sover i kista, utfällbar stormhatt och ögonlapp. Pluspoäng att hans första replik i filmen är när han vrålar ”SATAAAN!”. Fnissade.

Betyg: 7/10