Om motorcykelradion

Tomas och Johanna i studion

Motorcykelradion är en podcast som handlar om motorcykelåkning, kort och gott. Om den där svårdefinierbara känslan som i brist på annat brukar kallas frihet. Den känslan som varken är märkesbunden eller har att göra med hästkrafter och kubikantal. Som inte bryr sig om ålder, kön eller läggning. Som bara registrerar ett nu. Hela tiden. Jag som en gång startade motorcykelradion heter Tomas Jennebo och ägnar mig huvudsakligen åt radio- och podcastproduktion, utbildning av journalister och andra som vill bli bättre på att kommunicera med ljud. 
I början av 2022 kom så Johanna Sandgren med i projektet. Johanna är journalist till yrket och när hon sedan blev med mc-kort och hoj sommaren 2021 var det ganska självklart att hon skulle kliva in med sina kunskaper och sitt perspektiv. Vilket också resulterade i en utökad produktion och nytt ljud i skällan. Motorcykelradion 2.0 var därmed ett faktum.

Du når oss på den gemensamma adressen brumbrum@motorcykelradion.se

 

 

4 thoughts on “Om motorcykelradion


  • Silja kommer att skicka vykort, precis som förra året. Kanske kan det bli någon livesändning också. Vi har ju en deal med Manx Radio, som har sändningsrättigheterna, att få sända live från racen närhelst någon svensk är med och kör. Tyvärr har vi inget svenskt deltagande i år, så blir det live har vi svårt att sända från själva racet. Men något ska vi väl kunna hitta på.


 1. Vad kul att den ihopbeckade motorn kom igång igen, trots spindelväven mellan vevstakarna. Våren kommer med stormsteg nu och även Motorcykelradion! Tack för det Tomas!


 2. Hej motorcykelradion

  Väldigt trevligt att det finns en podd för mc-folk !

  Jag är både film och mc intresserad , utmärkt kombo 🙂
  Den filmen jag vill tippsa om heter ”Stone”
  En Australiensk pärla från 1974 ! Gillar man Kawa 900 – bakhjulsåka – 200+mc i kortege körning och obskyra personer , då har den allt !
  Det bästa av allt är att den filmen ligger oklippt på youtube . Sök Stone 1974

  Gillar ni den har jag fler godbitar på lager 🙂

  Tips 2

  Även om det är lite fult och udda är det väldigt bra med extraljus på hojen . Jag vinklar ljuset till vägkant,diken … kör man kvällstid , natt ser man vilda djur mycket tidigare och undviker olyckor !

  Tips 3

  Det finns en annan lösning till lyftbord i garaget . Lyftbord är ivägen och tar platts i garaget när det inte används …
  Om man tittar i Biltema katalogen under båttillbehör fins en stabil båtvinch rep och taljor … med lite uppfinningsrikedom kan man göra en enkel travers , så man lyfter mc,n upp i taket och pallar under sen när man meckar . Funkar utmärkt

  Tipps 4

  Min kompis , Mats i Bolmsö , har ett företag som gör guidade turer på grusväg , runt Småland och Norge bla.
  Han erbjuder 3,4 7 dagars resor med mat och övernattning på fina hotell .
  Vi har haft gäster från England,Tyskland, Schweiz ,Italien ,usa och Sydafrika
  Ni kan intervjua honom
  Mvh
  Zingan


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.